Ga naar Content

Heldenhond Ruby redt slapend gezin van uitslaande brand in Beverwijk

Hondje Ruby is voor haar baasjes een ware held: de viervoeter voorkwam met aanhoudend geblaf een oplaaiende woningbrand midden januari in Beverwijk. "Een echte redder in nood."

Terwijl bewoners van de woning liggen te slapen, is op bovenstaand camerabeeld te zien hoe een man een vloeistof door de brievenbus gooit en dat aansteekt. Dat gebeurt woensdag 17 januari rond 0.50 uur 's nachts in de Waalstraat in Beverwijk. 

Terwijl het vuur snel oplaait, loopt hij de voortuin uit. Hij gooit ook nog een steen door de ruit. 

Bewoners wakker geblaft

Wanneer de vlammen oplaaien slaat Ruby aan. Door de oplettendheid van het dier en haar aanhoudende geblaf, worden de bewoners wakker en kunnen de brand maar nét op tijd blussen. 

"Toen ik door het raam van de schuifdeur de vlammen zag, heb ik meteen gegild"

Slachtoffer

Opsporing Verzocht zocht het baasje van de redder in nood op, die kan er nog altijd niet bij wat het gezin is overkomen. "Ik werd wakker van het geblaf van Ruby. Dat doet ze weleens vaker als mijn zoon thuiskomt. Toen zag ik door het raam van de schuifdeur de vlammen en heb ik een gil gegeven: 'je moet eruit, je moet me komen helpen!'. 

De vriend van het slachtoffer gaat er meteen uit en regelt een emmer met water. "Je kan er gewoon niet bij met je hoofd", vertelt ze aan het opsporingsprogramma. "Met niemand heb je wat, je leeft je leventje, je kan het gewoon niet geloven dat het bij jou gebeurt." 

Het is nog altijd onduidelijk wie de verdachte is. Over hem zijn best wat details bekend, aangezien hij op camerabeeld is vastgelegd. Het gaat om een man van rond de 1.80 met een slank postuur. Hij is tussen de 18 en 30 jaar oud en heeft een lichte of licht getinte huidskleur.

De verdachte heeft donker haar en opvallende donkere, volle wenkbrauwen. Hij was helemaal in het zwart gekleed en droeg een zwarte tas met een groot wit logo van Adidas erop. Zijn jas is van het merk The North Face. 

Weet jij meer?

Politie Opsporingstiplijn: 0800 - 6070 (gratis)

Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 (gratis) of meldmisdaadanoniem.nl

Meer Bureau NH?

TV: woensdag 17.10 uur, ieder half uur herhaald (Ziggo 707, KPN 509)

Radio: woensdag 17.45 uur (ether: 93,9 FM, kabel: 92,5 FM)