Ga naar Content

Te smalle fietsstrook 'schuld van aannemer': gemeente bezint zich op dure rekenfout

De gemeente Haarlem gaat met de Fietsersbond, de politie en de aannemer bespreken hoe het verder moet met de nieuw aangelegde fietsstrook op de Leidsevaart. Uit meting is gebleken dat het deel tussen de Westergracht en de Prins Hendrikbrug aan de kant van het water 25 centimeter smaller is dan was afgesproken. Volgens de gemeente is dit een fout van de aannemer. Die zou zich niet aan de afspraken hebben gehouden.

René Rood inspecteert de te smalle fietsstrook. - Foto: NH Media/Fred Segaar

De Fietsersbond had er vooraf op gehamerd de strook twee meter breed te maken. Op dit gedeelte van de Leidsevaart staan namelijk geparkeerde auto's die een deel van de fietsstrook innemen. Daardoor blijft er nog maar 1.20 meter over en ontstaat volgens de Fietsersbond een gevaarlijke situatie.

De aannemer zou de gemeente hebben laten weten dat hij, tijdens de werkzaamheden vorige week bij de renovatie en herindeling van het wegdek, ontdekte dat er nog maar 1.75 meter overbleef voor de strook. Het is nog niet bekend óf en wanneer de rekenfout wordt hersteld en wat de extra kosten zijn. "Op basis van ons gesprek met de Fietsersbond, de aannemer en de verkeerspolitie worden verdere acties bepaald", laat een woordvoerder van de gemeente weten.

'' Met 'foutje bedankt' nemen we geen genoegen''

René Rood van de Fietsersbond

René Rood van de Fietsersbond heeft goede hoop dat de fout wordt hersteld. "We hebben meteen gezegd dat we met 'foutje bedankt' geen genoegen nemen en er werk van maken. We moeten de procesmanager van de gemeente, die het project begeleidt, duidelijk gaan maken dat het gevaarlijk is voor fietsers. Op de Pijlslaan en een ander stuk van de Leidsevaart is eerder ook al een te smalle fietsstrook aangelegd. Daar heeft de gemeente het alsnog verbreed. Er zijn dus voldoende precedenten."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]