Ga naar Content

Theater Het Park luidt nieuwe seizoen in met voorproefjes en een special guest

Tijdens de bomvolle avond kreeg het publiek een voorproefje van de producties die aankomende maanden in Schouwburg Het Park in Hoorn te zien zijn. In sneltreinvaart kwam er van alles voorbij. "In zo'n brochure zie je niet gelijk wat leuk is. Dat wordt hier juist meer tot leven gebracht."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De presentatie was in handen van het improvisatieduo 'Beperkt houdbaar', bestaande uit komieken Andries Tunru en Stefan Hendrikx. "Hele leuke presentatoren vond ik dat", zegt een vrouw tegen mediapartner van Hoorn zeggen. Tunru heeft zelfs nieuwe fans aangesproken. "Die met dat zwarte haar", doelt een bezoeker op de komiek, "daar willen we wel een voorstelling van zien."

Tijdens de avond in Het Park zijn er previews gegeven door de band Mell VF, cabarettalent Nina de la Parra, zanger Chris Gem en het dansgezelschap Ivgi & Greben. "Wat ik leuk vind, is dat je ook stukjes te zien krijgt van voorstellingen waar je normaal gesproken niet zo snel naartoe zou gaan", vertelt een bezoeker na afloop. "Zoals bijvoorbeeld dansvoorstellingen."

'Mystery guest' zelf ook verrast

Bij de traditionele seizoensopening had schouwburg Het Park ook een verrassingsoptreden gepland: Simon Keizer. Niet alleen het publiek werd verrast door de Volendamse zanger, maar ook Simon zelf wist niet dat hij de 'mystery guest' was.

Ruim een jaar geleden besloot Keizer te stoppen met het duo Nick & Simon. Er werd een groot afscheidsconcert in Ahoy gehouden, waarna Nick Schilder zich richtte op een solocarrière. Simon trok zich terug uit de artiestenwereld, maar heeft sinds kort zijn eerste single gelanceerd.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Simon Keizer speelt zijn nieuwe nummer in Het Park. Bron: van Hoorn zeggen - Foto: WEEFF

Dat Simon er nog even aan moet wennen dat hij alleen op het podium staat bleek wel toen hij een gitaar omgehangen kreeg. Bij het aanzetten van zijn eerste en enige nummer bleek zijn instrument niet ingeplugd in de versterker. "Dat doet Nick normaal gesproken", zei Simon met een knipoog, wat voor gelach in de schouwburg zorgde.

Voorverkoop start volgende week

In het komende seizoen zijn er niet alleen optredens van de acts die gisteren in Hoorn stonden, maar bijvoorbeeld ook van Bert Visscher, Ilse DeLange en de hitmusical Elisabeth. Volgende week start de voorverkoop.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]