Ga naar Content

Studenten in tenten op grasveld bij UvA op Roeterseiland: "Gaza Solidariteitskamp"

Een groep studenten heeft op een grasveld bij het Roeterseiland, een van de locaties van de Universiteit van Amsterdam, een aantal tenten opgezet. De studenten hebben dit gedaan om de UvA en de VU op te roepen om de economische en academische samenwerkingen met Israël te stoppen. De camping noemen ze het Gaza Solidariteitkamp.

Op het grasveld staan zeker op dit moment vijftien tenten. Het veld is verdeeld over verschillende vakken waar mensen hun tenten aan het opzetten zijn. Naast de tentjes op het grasveld hebben de studenten ook de bruggen gebarricadeerd met pallets. De politie is op het moment aanwezig bij de actie.

Op meerdere spandoeken hebben de studenten teksten geschreven zoals 'Gaza Solidariteitskamp' en 'staak het vuren nu, beëindig de bezetting'.

De actie volgt nadat op meerdere Amerikaanse universiteiten afgelopen week eenzelfde soort actie was gedaan. De studenten in Amerika eisen een staakt-het-vuren in Gaza en hebben felle kritiek op de regering van president Biden. De VS is de grootste bondgenoot en wapenleverancier van Israël. Ook de studenten bij de UvA hebben kritiek op de Nederlandse staat over de rol in het conflict. 

Protest UvA - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]