Ga naar Content

Vrachtwagen rijdt Hoofdvaart in bij Lijnden, chauffeur ontsnapt met nat pak

Een vrachtwagen met vijftig ton zand aan boord belandde vanochtend in de Haarlemmermeerse Hoofdvaart, tussen Hoofddorp en Lijnden. Wonder boven wonder kwam de chauffeur van het voertuig er zonder verwondingen vanaf.

De schade aan de berm is enorm, nadat een vrachtwagen moest uitwijken voor een tegenligger - Foto: VLN Nieuws

De berm tussen de Hoofdweg Oostzijde en het water van de Hoofdvaart ziet er op foto's flink gehavend uit. Dat is geen wonder, aangezien de vrachtwagen op volle snelheid het kanaal in lijkt te zijn gereden.

Een woordvoerder van BUKO, het bouw- en transportbedrijf waar de vrachtwagen toe behoort, vertelt hoe het ongeluk gebeurde: "De chauffeur moest uitwijken voor een tegenligger, en daarbij kwam een wiel in de berm terecht. Hij is zich helemaal rot geschrokken."

De vrachtwagen reed met de bestuurderskant van de Hoofdvaart af toen het misging, en dat kan best eens levensreddend zijn geweest. De vrachtwagen kwam op zijn rechterzij op de bodem van de vaart terecht, waardoor de bestuurderskant boven het water uit bleef steken.

Enkel een nat pak

De chauffeur kwam er relatief goed van af, vertelt een woordvoerder van de politie: "Los van een nat pak is de bestuurder er zonder kleerscheuren van af gekomen. De opgeroepen traumahelikopter kon weer omdraaien." De chauffeur bleek na een drugs- en alcoholtest niet onder invloed te zijn.

Een bergingsbedrijf moet nu de tientallen tonnen zware vrachtwagen uit de Hoofdvaart zien te krijgen. Hoe lang dat gaat duren kan de politie op dit moment niet zeggen. BUKO zet een gespecialiseerd bedrijf in. Er is ook schade aan het asfalt en de berm zelf, die wordt zo snel mogelijk gerepareerd.

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]