Ga naar Content

Voor de 30e keer het Bevrijdingsconcert vanaf de Amstel: "Dankbaar voor deze locatie"

Een week lang wordt er al opgebouwd en vanavond is het zover: Voor de dertigste keer het bevrijdingsconcert vanaf de Amstel. Nienke Majoor van het Comité 4 en 5 mei, zit al twintig in de organisatie en kijkt ook weer uit naar deze editie: "We willen het elk jaar mooier, beter en leuker maken."

5 mei-concert - NH Nieuws

"Tuurlijk is er veel veranderd, het podium lag eerst voor de sluis. Toen voor de brug, nu op de brug. Er verandert altijd wel wat, maar het blijft bijzonder dat het hier alweer voor de dertigste keer plaatsvindt", vertelt Majoor. Toch brengt de plek brengt elk jaar ook weer uitdagingen mee. "Kades die die niet even sterk zijn, enorme verbouwingen hierachter", vertelt Majoor. 

Ook voorbijgangers zijn de voorbereidingen niet ontgaan. Enkelen van hen zaten vandaag al op bankjes aan de overkant en op de magere brug van de repetitie te genieten. "We hebben het beste plekje, maar helaas mogen we hier niet blijven zitten", vertelt een vrouw.  

Foto: AT5

Dit jaar zullen er veel mensen op het podium te zien zijn, waaronder de cast van de musical Soldaat van Oranje en het grote Maastrichtse zangkoor, het Mastreechter Staar. Wat soloartiesten betreft kunnen we onder andere gaan luisteren naar Karsu, Guus Meeuwis en Emma Kok.

Kok won het televisieprogramma The Voice Kids en ging viral met een video waarin ze optreedt met Andre Rieu op het Vrijthof. Ze komt zelf uit Kerkrade, maar kijk erg uit naar haar optreden in de hoofdstad vanavond. "Ik vind het eervol hier te mogen staan. Ik kijk er altijd naar en nu mag ik zelf zingen, dat is heel bijzonder. Ik ben hier inmiddels zo vaak, Amsterdam voelt bijna als mijn tweede thuis", aldus de jonge zangeres. 

Het concert is vanavond om half 9 te zien op NPO 1. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]