Ga naar Content

Auto rijdt terras aan gruzelementen in Amsterdam: "Gelukkig schijnt hier de zon niet"

Een automobilist heeft vanmiddag een terras geramd op de Weesperstraat in Amsterdam-Oost. Het ging om een eenzijdig ongeluk. De auto heeft niemand geraakt. 

Het eenzijdige ongeval vond om 14.20 uur plaats. Op het moment van het ongeluk zat er niemand op het terras. "Gelukkig schijnt op dat terras de zon nu niet", liet een omstander weten. 

Naast de bestuurder zat er ook een passagier in de auto. Volgens de omstander werden de twee na het ongeluk door getuigen uit de auto geholpen. Ze leken niet ernstig gewond. De bestuurder was wel erg geschrokken van het ongeval. 

 

 

Auto rijdt terras aan gruzelementen op Weesperstraat: "Gelukkig schijnt hier de zon niet" - NH Nieuws

De eigenaresse van de zaak zegt tegen AT5 dat ze gehoord heeft dat de auto met volle vaart tegen de gevel reed. "Er waren mensen binnen, gelukkig zijn zij ongedeerd. Zowel mijn collega's als wat gasten die binnen waren. Ze zaten bij het raam, maar ze stonden net op om hun eten te halen."

Beide inzittenden van de auto zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd en overgebracht naar het ziekenhuis, zegt een politiewoordvoerder. Over de oorzaak kan ze nog niks zeggen, maar ze spreekt ook van een eenzijdig ongeluk. 

De lunchzaak is nu bezig met het herstellen van de schade. "We hopen zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen", zegt de eigenaresse. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]