Ga naar Content

Ruim twintig demonstranten opgepakt tijdens spontaan klimaatprotest op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft vanmiddag op Schiphol een einde gemaakt aan een spontaan klimaatprotest van Extinction Rebellion. 21 demonstranten hadden zich verschanst in de Schengen-lounge van KLM, achter de security. Ze zijn allemaal opgepakt. 

Klimaatdemonstranten opgepakt in Schengen-lounge KLM - Foto: Koninklijke Marechaussee

Dat bevestigt een woordvoerder van de KMar tegenover NH. De demonstranten zijn eerst verzocht de lounge te verlaten, maar zijn toen ze daar geen gehoor aan gaven gearresteerd.

Vastgeketend

Van de 21 demonstranten hadden zich er drie vastgeketend aan een balie. "Maar toen er een specialistisch team naar binnen kwam om hen te verwijderen, besloten ze zichzelf los te maken."

Een woordvoerder van Extinction Rebellion bevestigt na enige aarzeling tegenover ANP dat de demonstranten vliegtickets hadden gekocht om achter de security te komen. "We hebben geen reden om aan te nemen dat ze daar op een andere manier zijn gekomen", aldus de woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee.

Frequent flyers

In de Schengen-lounge wachten KLM's zogeheten frequent flyers op hun vlucht. "Er zijn twee van zulke lounges, deze is bedoeld voor reizigers binnen het Schengen-gebied."  

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]