Ga naar Content

Politie noemt omstanders die jongetje redden uit sloot 'hartverwarmend voorbeeld'

De Uithoornse politie is trots op het kordate optreden van omstanders die woensdagavond in Kudelstaart een jongetje uit een sloot hebben gered en vervolgens hebben gereanimeerd. Dankzij hen was het slachtoffertje bij kennis toen het naar het ziekenhuis werd gebracht. 

Kind uit sloot gered door omstanders in Kudelstaart - Foto: VLN Nieuws

Het ventje speelde rond 17.30 uur aan de Schweitzerstraat met een bal, schrijft de politie op Instagram. Toen die bal na een trap in de sloot belandde, ging hij erachteraan. Hoewel het om een ondiepe sloot gaat, ging de jongen 'al snel kopje onder'.

Er waren meerdere alerte getuigen, die vervolgens goed samenwerkten, aldus de politie. "Het kindje werd snel uit het water gehaald en er werd eerste hulp toegepast." Ook de hulpdiensten werden opgeroepen.

Lees ook

Vanuit de meldkamer werden de politie, brandweer en een traumateam naar het dorp gestuurd. Maar nog voordat de politie als eerste ter plaatste was, was het kindje alweer bij kennis. Vervolgens is het slachtoffer per ambulance en onder begeleiding van de brandweer naar het ziekenhuis gebracht. 

Officieel doet de politie geen mededelingen over de leeftijd en medische toestand van de jongen, maar in een reactie op Instagram meldt ze dat het 'kindje weer aanspreekbaar zou zijn'. Dat is dus mede te danken aan de attente voorbijgangers die een 'hartverwarmend voorbeeld van burgermoed en samenwerking' aan de dag hebben gelegd. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]