Ga naar Content

Reserveringen voor dodenherdenking te koop aangeboden op Marktplaats

Op Marktplaats hebben verschillende advertenties gestaan van mensen die hun (gratis) reservering voor de dodenherdenking op de Dam te koop hadden gezet. De veilingsite heeft de betreffende advertenties inmiddels verwijderd.

Foto: AT5

Vanwege de veiligheid moesten de mensen die zaterdag bij de Nationale Herdenking op de Dam willen zijn, zich vooraf aanmelden om een plek te reserveren. Al binnen één dag waren alle plekken vergeven, meldt het AD.

Er gelden dit jaar strengere veiligheidsmaatregelen, omdat de gemeente bang is dat de herdenking verstoord gaat worden door demonstranten. Zo mogen maximaal 10.000 mensen op de Dam bij de herdenking zijn, waar dit normaal naar schatting 20.000 mensen zijn. 

Tekst gaat verder onder de post.

Blijkbaar had niet iedereen die een reservering maakte ook echt de intentie naar de herdenking te komen. Dinsdag, de dag waarop gereserveerd kon worden, kwamen meerdere advertenties online op Marktplaats. Een van hen koos voor een veiling, in de hoop er een zo hoog mogelijk bedrag uit te slepen. 

"Wat een bizar en respectloos handelen is dat", schrijft voormalig Cidi-directeur Ronny Naftaniel op X.

Bezoekers die verhinderd zijn moeten hun reservering annuleren zodat deze weer beschikbaar komt in het systeem, meldt het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]