Ga naar Content

Harteloos: kat Miesje doodgeslagen op straat in Amsterdam door voorbijganger

Een nog onbekende man heeft afgelopen februari in de Amsterdamse wijk De Pijp een kat doodgeslagen. Het beestje, Miesje, werd bij de poten gepakt en doodgeslagen en geschopt. De politie heeft nu beelden openbaar gemaakt in de hoop de dader te vinden. 

Foto: AT5

Op zaterdag 10 februari even na 22.30 uur komt de man aanlopen op de kruising van de Hemonylaan en de Tweede Jan van der Heijdenstraat. Op die kruising zit de volgens de politie 'nietsvermoedende en zeer geliefde kat' op een elektriciteitshuisje. 

De man loopt langs, kijkt naar Miesje, en grijpt het beest bij de achterpoten en slaat deze met volle kracht tegen de grond. De politie toont beelden van de man, maar laat niet alles zien omdat de beelden "echt heel naar en zeer schokkend zijn om te zien". 

Hard geschopt

Als Miesje spartelend op de grond ligt wordt ze vervolgens ook nog hard geschopt. "Het arme dier vliegt nog een meter door de lucht en landt op een plantenbak." Even later treft de eigenaresse haar kat daar dood aan.

Kat Miesje - Foto: AT5

"De nachtmerrie iedere diereneigenaar. Je huisdier verliezen door een brute mishandeling met de dood tot gevolg", vertelt de politiewoordvoerder.

Beelden niet heel duidelijk

De beelden van de verdachte zijn niet heel duidelijk, toch hoopt de politie dat iemand hem herkent en iets gezien heeft die bewuste avond. De politie laat weten specifiek op zoek te zijn naar een mogelijke getuige die de verdachte heeft (aan)gesproken tijdens het incident. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]