Ga naar Content

Bekerfinale tussen Jong FC Volendam en Feyenoord O21 uitgesteld vanwege veiligheid

De bekerfinale tussen Jong FC Volendam en Feyenoord O21 van aanstaande zaterdag wordt uitgesteld vanwege veiligheidsredenen, dat heeft gemeente Edam-Volendam vandaag besloten. Het is nog niet duidelijk wanneer de wedstrijd wordt gespeeld. 

Het stadion van FC Volendam - Foto: NH Sport / Stephan Brandhorst

De wedstrijd stond voor aanstaande zaterdagmiddag om half drie op de planning. Omdat de veiligheid rondom de wedstrijd mogelijk niet is te garanderen, is de wedstrijd afgelast. Dat schrijft FC Volendam op de website. 

Op zondag speelt het eerste elftal van FC Volendam tegen Ajax. "De samenloop van de wedstrijd op zaterdag tegen Feyenoord en op zondag tegen Ajax geeft naar verwachting mogelijke veiligheidsproblemen", aldus het persbericht. 

"We verwachten een grotere toestroom van Feyenoord publiek bij de wedstrijd van Jong Volendam", legt Leendert Klein van de gemeente Edam-Volendam uit. Voor de wedstrijd van Volendam en Ajax de dag daarna wordt een grote toestroom van Ajacieden verwacht. "We willen voorkomen dat die twee groepen met elkaar kruisen."

In overleg met Feyenoord en de KNVB wordt er een nieuwe datum voor de wedstrijd gezocht.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.