Ga naar Content

Ongeluk op A9 tijdens ochtendspits zorgt voor drukke avondspits rondom Amsterdam

Door een ongeluk bij knooppunt Badhoevedorp is de A9 op dit punt al de hele dag volledig afgesloten. Dat betekent dat verkeer dat vanaf de A4 richting Amstelveen wil moet omrijden. Daardoor is het tijdens de avondspits druk aan de zuidwestkant van Amsterdam.

Foto: VLN Nieuws

Update 18.33 uur: Inmiddels is de weg weer vrij. 

Het gaat om een aanrijding tussen twee personenauto's, waarbij één auto op zijn kant en één auto op zijn kop is beland. Op foto's is te zien dat de auto's flinke schade opliepen. Ter assistentie werd een traumahelikopter ingezet. De politie liet weten dat twee mensen gewond naar het ziekenhuis zijn gebracht. De politie kan op dit moment niet zeggen hoe het met de gewonden gaat. 

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Rijkswaterstaat verwachtte eerst rond 11:30 uur klaar te zijn, maar nu is duidelijk dat de weg in verband met het politieonderzoek nog de hele middag dicht blijft. Daarna kan het bergen van de auto's pas beginnen. Het verkeer dat vaststond rondom de plaats van het ongeluk is weggeleid.

De afsluiting zorgt tijdens de avondspits voor drukte op de omleidingsroutes rondom Amsterdam. Verkeer kan omrijden via de A4, A5, A10 en A2. 

Tekst gaat verder onder bericht op X

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Gevaarlijke situaties

NH-verslaggever Thijs-Jan van Aalst zag vanochtend ter plekke dat er gevaarlijke situaties ontstonden doordat auto's die de A9 al op waren gereden achteruitrijden om de A4 weer op te komen. 

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]