Ga naar Content

Regillio Simons heeft geduld met FC Volendam, maar geen tijd: "Leren zonder punten"

Ondanks de nederlaag tegen Sparta en grote degradatiezorgen, is FC Volendam-trainer Regillio Simons trots op zijn ploeg. De 50-jarige oefenmeester ziet zijn ploeg stappen maken, maar weer met lege handen staan. "Het is wel cruciaal dat we punten gaan pakken."

Regillio Simons: "Leren zonder punten" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Opvallend was hoe positief Simons over zijn ploeg is. Met nog drie wedstrijden te gaan staat zijn ploeg op de rand van degradatie naar de eerste divisie. Voor de club zou het een grote schok zijn als het wordt teruggeworpen, maar de trainer behoudt de rust. "We maken mooie stappen, maar het moet nu wel tot resultaat leiden."

"Uiteindelijk sta je wel weer met nul punten. Dat is wat telt"

FC Volendam-middenvelder Calvin Twigt

Op Het Kasteel had Volendam een resultaat kunnen behalen. Sparta was ondermaats, maar daar wisten de Palingboeren niet van te profiteren. Middenvelder Calvin Twigt vond dat zijn ploeg 'één van de beste wedstrijden speelde'. "Uiteindelijk sta je wel weer met nul punten. Dat is wat telt."

Tekst loopt door onder de video.

Volendam-middenvelder Calvin Twigt: "Met de teamgeest zit het wel goed" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Na de nederlaag blijft Volendam steken op de zeventiende plaats in de eredivisie. Ondanks dat de ploeg het hele seizoen al in de onderste regionen bivakkeert, blijft de teamspirit hoog. "Dat is gewoon keihard werken", zegt Simons, die een positieve benadering blijft hanteren. Toch is het nu wel alarmfase één voor Volendam. "Elke wedstrijd is alles of niets."

Volendam-trainer Simons: "Elke wedstrijd is alles of niets" - NH Sport / Stephan Brandhorst