Ga naar Content

Gerelateerde videos

Lokale beroemdheid Idefix steelt ook de show op Uithoornse vrijmarkt

Hij is in twee jaar tijd uitgegroeid tot een lokale beroemdheid: de Uithoornse hond Idefix. De kruising tussen een Maltezer en Havenezer verschijnt bijna dagelijks op social media met foto's op bekende plekjes in Uithoorn. Ook op Koningsdag is het vrolijke hondje natuurlijk van de partij. 

Verslaggever Celine Sulsters ging deze Koningsdag met Idefix op pad. Meteen blijkt dat zijn aanwezigheid goed is voor de verkoop op de Kwakelse vrijmarkt. De prijs vliegt natuurlijk omhoog als Idefix even in het houten karretje, dat je probeert te verkopen, gaat zitten. Alsof het de gouden koets is, steekt hij zijn neus statig in de wind. 

"Als ik zeg dat we een foto gaan maken, gaat hij altijd meteen netjes klaarzitten", vertelt baasje Martin Dekker. Hij plaatst sinds twee jaar foto's van zijn bijzondere viervoeter in de Facebook-groep 'Je bent een Uithoornaar als je' en op X. 

Tekst gaat verder onder de foto's.

"Het heeft zeker bijgedragen aan het aantal volgers", vertelt beheerder van de groep Ricardo Neeskens. "Mensen vinden het heel leuk en toen hij even weg was misten ze hem." Martin hoopt vooral een beetje positiviteit te verspreiden. "Soms hoor je zoveel gezeur", valt hem op.

Dat woord staat niet in Idefix' woordenboek. Hij wacht geduldig als zijn baasje even een praatje maakt en laat zich lekker aaien door fans. Uiteindelijk weet het hondje zelfs nog een koopje te scoren. "We hebben een kluif voor hem gekocht", lacht Martin. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]