Ga naar Content

Enorme rookontwikkeling bij brand Haarlemse sloperij, NL Alert voor omwonenden

In een sloperij aan de Hendrik Figeeweg in Haarlem is vanmorgen rond 11.30 uur een grote brand uitgebroken. De veiligheidsregio heeft een NL Alert gestuurd naar omwonenden, waarin zij worden gevraagd hun ramen en deuren te sluiten. 

Update 16.00 uur

Uit een nieuwe NL Alert blijkt dat de brand inmiddels onder controle is. De waarschuwing om deuren en ramen te sluiten is ingetrokken.

Grote brand sloperij Haarlem - Foto: Inter Visual Studio / Koen de Boer

De brand in de auto- en scheepssloperij is kort na de melding opgeschaald naar grote brand. 

Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn er geen gewonden, maar over de oorzaak is momenteel nog niets bekend. "We zetten eerst maximaal in om de brand te blussen", vertelt hij.

Hardnekkige brand

De brand is volgens de woordvoerder 'hardnekkig'. "Het is een behoorlijke berg schroot die in de fik staat. We zijn nog wel enkele uren bezig om de brand te blussen, er is daarom nog geen zicht op brand meester of afname van de rook."

Tekst gaat door onder de foto's.

Er is een tweede NL Alert uitgegaan voor het gebied rondom Velsen-Zuid, Driehuis en Velserbroek. Volgens de woordvoerder wordt omwonenden van dit gebied aangeraden om ramen te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen. Ook werden zij gemaand om uit de rook te blijven. 

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland meldt op X dat de brandgeur of rook mogelijk waar te nemen is in Assendelft en Krommenie of andere delen van Zaanstreek-Waterland. Omwonenden in dit gebied krijgen daarom hetzelfde advies.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]