Ga naar Content

Paraplu's en zeiltjes: Koningsdag wordt zacht maar nat met plaatselijk onweer

Neem vandaag een (oranje) paraplu mee, want Koningsdag verloopt niet bepaald droog. Er is plaatselijk zelfs kans op onweer. En voor de mensen die niet zo dol zijn op Koningsdag: volgende week verwachten we zachtere temperaturen. 

Koningsdag Aalsmeer 2024 - Foto: VLN Nieuws - Laurens Niezen

Het Oranjefeest begint met bewolking en er kan plaatselijk regen of een bui vallen. Aan het einde van de ochtend ziet het er al een stuk vrolijker uit. Dan trekt de bewolking weg en laat de zon zich zien. Dat duurt niet lang: later op de middag en vanavond worden er meer buien verwacht, met kans op een klap onweer. 

De temperatuur is volgens de weerman een stuk aangenamer dan afgelopen dagen. Het wordt zo'n 16 tot 17 graden. De wind is zwak tot matig en waait uit het zuidoosten.

Zachte vooruitzichten

Morgen wordt het net als vandaag 16 tot 17 graden. Er is weer kans op buien, maar de zon laat zich ook zien. Wel waait het flink uit het zuidwesten, vooral 's morgens. Die harde wind neemt in de loop van de dag weer af. Het ziet er naar uit dat aankomende week lekker weer wordt, met temperaturen die oplopen tot zo'n 20 graden.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.