Ga naar Content

Vos zaait dood en verderf in Badhoevedorp: huisdieren het haasje

Een vos heeft afgelopen week in een woonwijk in Badhoevedorp meerdere nachten achter elkaar gevleugelde huisdieren gedood. "Ik durf geen nieuwe te nemen", vertelt eigenaar Marjolein van der Veldt.

Marjolein en haar eenden - Foto: Marjolein van der Veldt

De vos is al drie nachten achter elkaar over het hek van haar tuin bij de Meidoornweg gesprongen. De eerste nacht doodde het roofdier een van haar twee loopeenden. De tweede nacht werden haar twee kippen slachtoffer. 

Marjoleins tuin was bezaaid met bebloede veren en in de bosjes lag een stuk vleugel van een van haar 'meisjes', zoals ze haar kippen altijd noemde. "De overgebleven eend is in shock", vertelt ze.

Tekst gaat verder onder de foto van de camerabeelden van de vos.

De vos in de woonwijk in Badhoevedorp - Foto: Marjolein van der Veldt

Marjolein slaapt slecht sinds de bezoekjes van de vos. Ook in de nacht van donderdag op vrijdag is het roofdier weer langs geweest, zag ze op de camerabeelden. "Gelukkig had ik de eend veilig opgesloten in het nachthok."

Op schoot

De loopeenden waren broertjes, die als kuikens bij haar waren gekomen. Marjolein noemde hen Buurman en Buurman. "Zulke lieve tamme beesten. Ze klommen altijd bij me op schoot."

Daar is nu een einde aangekomen. Marjolein heeft voor het eerst in twintig jaar eieren gekocht en zal dat voorlopig blijven doen. "Het is de natuur, dat begrijp ik ook wel", vertelt ze. "Maar ik durf geen nieuwe dieren te nemen. De vos weet nu waar hij moet toeslaan."

Tekst gaat verder onder de foto's van Marjoleins eenden en kippen.

Voor Buurman, de overgebleven loopeend, gaat Marjolein een nieuw veilig huisje zoeken. "Ik laat hem niet alleen", zegt ze over het roedeldier. "Dat vind ik zielig."

Marjolein wil andere mensen met huisdieren waarschuwen voor de vossen en raadt aan om de huisdieren 's nachts op te sluiten. In de toekomst wil ze een hok met een dak aanschaffen, zodat zoiets 'vreselijks' haar en haar huisdieren niet nogmaals kan overkomen.

Zie hieronder een fragment van de camerabeelden.

Een vos in een woonwijk in Badhoevedorp - Marjolein van der Veldt

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]