Ga naar Content

Koningsdag wordt nat maar wél een stuk warmer

Hoewel de temperaturen morgen tijdens het Oranjefeest stijgen, is een paraplu geen overbodige luxe. Het wordt buiig, hoewel zo nu en dan ook het zonnetje doorbreekt.

Foto: NH Media

Vandaag hangen in de ochtend nog wat buitjes boven de provincie, maar die stellen volgens NH's weerman Jan Visser 'niet zo veel voor'. Sterker nog: de zon breekt zo nu en dan door in de loop van de morgen. 

Vanmiddag blijft het in tegenstelling tot gisteren droog. De zon schijnt geregeld en het wordt zo'n 11 graden. De wind waait zwak tot matig uit het westen tot zuidwesten.

Laatste koude nacht

De opklaringen zetten door, hoewel er vannacht nog wat buien kunnen vallen. Maar wie in alle vroegte al z'n rommel wil verkopen, hoeft zich geen zorgen te maken volgens de weerman. "Het valt met de buien wel mee." Een warme jas is wel aan te raden voor de vroege (ver)kopers, het wordt vannacht 3 graden. 

Het goede nieuws: het wordt volgens Visser de laatste koude nacht, na vannacht stroomt zachte lucht de provincie in. 

Buiig begin van Koningsdag

Koningsdag begint met bewolking en er kan een bui vallen. Later op de dag komt de zon tevoorschijn. In de loop van de middag en de avond worden er meer buien verwacht.

Wel wordt de temperatuur een stuk aangenamer dan afgelopen week. Het wordt zo'n 16 tot 17 graden. De wind is zwak tot matig en waait uit het zuidoosten.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.