Ga naar Content

15-jarige Tim ontvangt jeugdlintje: "Het is een bijzondere jongen, en dat is-ie"

Hij is vrijwilliger bij de jeugdbrandweer, lid van de leerlingenraad op school, verslaggever bij de lokale omroep én jeugdambassadeur van de Nederlandse Onderwatersport Bond. Een indrukwekkende lijst, zeker als je nagaat dat Tim Heijdemann uit Blokker pas 15 jaar oud is. Voor gemeente Hoorn genoeg reden om hem vandaag te eren met een jeugdlintje: “Ik had dit nooit verwacht, maar het is superleuk!”

Tim krijgt een lintje vanwege zijn maatschappelijke betrokkenheid - Foto: Dion Swart / van Hoorn zeggen

Je zou denken dat een jongen van vijftien jaar wel iets anders aan zijn hoofd heeft dan vrijwilligerswerk, maar dan ken je Tim nog niet. Van de jeugdbrandweer tot het bijhouden van het socialmedia-kanaal op school, de jonge inwoner uit Blokker stopt al zijn vrije uurtjes in vrijwilligerswerk. "Ik vind het fijn om mensen te helpen en heb een hekel aan stilzitten", vertelt de gedecoreerde vol trots. 

De Bontekoezaal in het stadhuis is vanochtend gevuld met familie en vrienden van Tim, als burgemeester Jan Nieuwenburg het woord tot hem richt en hem prijst voor zijn belangeloze inzet voor Hoorn: "Tim, jij maakt je vaak nuttig als vrijwilliger en dat is best bijzonder op je 15e. Je bent daarmee een goed voorbeeld voor andere jongeren", klinkt het.

Voorgedragen

Het was voor hem een grote verrassing toen hij hoorde dat zijn school (Praktijkschool Hoorn) en beste vriend Damian hem hadden voorgedragen voor een jeugdlintje. "Er zijn heel veel mensen die goede dingen doen voor de gemeenschap en dat ik dan uit wordt gekozen, is heel bijzonder en eervol. Het lintje krijgt een mooi plekje op mijn slaapkamer."

Tim Heijdemann aan de slag als cameraman voor omroep Weeff - Foto: NH Media

Bij de uitreiking is ook Erik Bout aanwezig. Hij is hoofdredacteur van streekomroep West-Friesland, waar Tim als vrijwilliger op pad gaat om reportages te maken. Zo stond hij rond de jaarwisseling met z’n laarzen in het water om verslag te doen bij het overstroomde Visserseiland in Hoorn. En aangezien hij er toch was, besloot hij ook maar mee te helpen met het leggen van zandzakken.

Hoofdredacteur Erik Bout: "Tim is een hele bijzondere jongen en dat is-ie. Hij is gedreven, getalenteerd en maakt prachtige reportages. Het is voor ons als streekomroep geweldig dat zo’n jonge jongen van vijftien jaar nu al weet dat hij journalist wil worden en daarin ondersteunen we hem van harte."

Reanimeren

Tim zit in ieder geval nooit stil. Deze week haalde hij nog de cursus Reanimatie en AED: "Ik hoop het nooit nodig te hebben, maar als er nood is kan ik nu mensen reanimeren en misschien hun leven redden. Dat vind ik heel bijzonder."

Moeder Sandra trapt af en toe wel op de rem bij haar zoon. "Tim staat voor iedereen klaar en is eigenlijk nooit thuis, omdat hij altijd in de weer is. We hebben nu ook gezegd dat er geen nieuwe dingen meer bijkomen. Het is nu wel even mooi geweest."

Eerder spraken we Tim over het project School-Maatjes waarbij kwetsbare middelbare scholieren door middel van activiteiten na school met elkaar in contact komen.

Activiteiten voor een betere band - NH Nieuws

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]