Ga naar Content

Afgelaste staking veroorzaakt toch grote chaos in Europees luchtruim

Een dreigende staking van Franse luchtverkeersleiders zorgt vandaag voor ontregeld vliegverkeer tussen Amsterdam en Parijs. Honderden passagiers op Schiphol zijn gedupeerd, omdat acht vluchten van KLM en Air France werden geannuleerd. Hoewel de staking uiteindelijk niet doorging, is het vliegverkeer in heel Europa zwaar getroffen. 

Foto: NH Media

In Nederland gaat het om drie retourvluchten van KLM en vijf retourvluchten van Air France tussen Amsterdam en Parijs. Passagiers hebben de mogelijkheid gekregen om bij de eerstvolgende vlucht mee te gaan waar plek is. 

Te laat

In heel Europa werden volgens de Franse krant Le Monde meer dan tweeduizend vluchten geannuleerd, ondanks dat de stakingsaankondiging van de luchtverkeersleiders gisteren werd ingetrokken. Er was die dag een overeenkomst bereikt over onder andere salarisverhogingen, maar het bericht kwam te laat om verstoringen van het luchtverkeer te voorkomen. Frankrijk is het meest getroffen, ook daar is de meivakantie al begonnen. 

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.