Ga naar Content

Weer een rolstoelbus afgebrand, woede en machteloosheid bij zorgverleners

Voor de tweede keer in korte tijd is een rolstoelbus van het Zaanse verzorgingshuis Mennistenerf compleet afgebrand. Met de bus kunnen ouderen naar het ziekenhuis of naar de dagbesteding, maar dat wordt nu lastig. Bij het Mennistenerf wordt met ontzetting gereageerd; de bus die vannacht in vlammen opging was slechts drie weken in gebruik.

En weer een rolstoelbus afgebrand bij verzorgingshuis Mennistenerf - NH Nieuws

13 februari ging de eerste bus in vlammen op. Brandstichting, zo kwam er uit het onderzoek van de politie. Er werden onder andere aanmaakblokjes gevonden. En nu dit. Deze bus stond dit keer aan de andere kant van het verzorgingshuis, aan de laadpaal.

Dit moet toch een gerichte actie zijn, is de stelling die we voorleggen aan Leo Groenendaal van de Raad van Bestuur van Zorggroep Zaanstreek. "Dat ben ik volledig met je eens. De tweede keer in zo'n korte tijd, ik verwacht dat er weer sprake is van brandstichting. Maar onderzoek moet dat uitwijzen." Hij zegt geen idee te hebben waar dit vandaan kan komen.

Benefiet

Na de eerste brand werd er een inzamelingsactie en een benefietmiddag voor het verzorgingshuis op touw gezet, onder andere door Carla Matta van CW Productions. "Ik werd platgeappt vanochtend, toen zag ik het nieuws en zakte ik een beetje door de grond", zegt ze duidelijk aangedaan.

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: NH

"Een heleboel artiesten hebben belangeloos opgetreden. Er was een flinke opkomst en er waren veel mensen die doneerden." De bus werd begin deze maand feestelijk in gebruik genomen. "En nou is-ie alweer weg", zegt ze teleurgesteld.   

De politie doet onderzoek. Het Mennistenerf gaat aangifte doen en zich beraden over hoe nu verder. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]