Ga naar Content

Woede om filmende vrachtwagenchauffeur die doorrijdt nadat vrouw water in fietst

Op sociale media wordt woedend gereageerd op een video van een vrachtwagenchauffeur die filmt hoe een vrouw de sloot langs de Noorddammerweg in Amstelveen in fietst. De man stopt vervolgens niet om haar te helpen. De video is gedeeld op platform Dumpert

Still uit de bewuste video - Foto: Dumpert

De chauffeur begint al met filmen als hij de vrouw van achter nadert. Hij ergert zich duidelijk aan haar, omdat ze aan de verkeerde kant van de weg fietst. De man toetert, maar ze gaat niet opzij. Aan de goede kant van de weg rijdt ook een fietser, waardoor de ruimte om in te halen smal is geworden. Toch besluit de chauffeur de fietsers in te halen. 

'Ik heb het op film'

Vlak na de inhaalactie filmt hij zijn linker zijspiegel. Daarin is te zien hoe de vrouw valt en in de sloot belandt. "Ze is in het water gevallen!", schreeuwt de chauffeur vervolgens, terwijl hij zijn lachende gezicht filmt. Hij ontkent daarna meteen een aandeel te hebben in het ongeluk, omdat 'de vrouw zelf aan de verkeerde kant van de weg fietste.' "Ik heb het op film", roept hij daarna enthousiast. 

Tekst gaat verder onder de bewuste video.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De reacties op X en Dumpert zijn overwegend woedend. Veel mensen vinden de chauffeur hypocriet. "Oordelen over iemand die aan de verkeerde kant fietst terwijl je zelf zit te filmen. Wie is hier de debiel?", schrijft iemand. 

Ook het feit dat hij niet stopt om hulp te verlenen schiet de meesten in het verkeerde keelgat: "Wat een dikke mafklapper! Oké niet erg handig dat die twee beiden een andere kant kiezen. Maar stop dan om hulp te bieden lul! In plaats van alles te filmen."

Politieonderzoek

Veel mensen roepen de werkgever van de man en de politie op er werk van te maken. Met je telefoon in de hand rijden is strafbaar, maar mogelijk maakt de man zich ook schuldig aan doorrijden na een ongeval. 

De politie laat aan NH weten dat ze een onderzoek starten naar het incident. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]