Ga naar Content

Met deze zes gratis uitjes heb je in de meivakantie genoeg te doen

Leren schilderen van professionals, dansen bij het bevrijdingsfestival of op pad met de boswachter. In de meivakantie is er genoeg te doen in Noord-Holland. Deze zes gratis activiteiten zijn leuk voor alle leeftijden.

Narcissen in het avondrood - Foto: Etienne Sibbel

1. Museumatelier Stedelijk Museum Alkmaar

In de meivakantie zoekt het Stedelijk museum naar nieuw talent. In het museumatelier geven docenten een les waarna bezoekers zelf aan de slag kunnen. Iedereen tot 18 jaar wordt uitgedaagd om als kunstenaar alle leuke dingen te laten zien die ze in de meivakantie hebben gedaan.

2. Voorjaarsbloeiers in Poldertuin Anna Paulowna

Een groep vrijwilligers zorgt dat je de Poldertuin het hele jaar kan bezoeken. Extra leuk is dit in de voorjaarsvakantie, want nu staan de bloemen in bloei. 

3. Bevrijdingsfestival in Amsterdam en Haarlem

Om de vrijheid op 5 mei te vieren kun je naar een van de festivals in Noord-Holland gaan. Bekende en minder bekende Nederlandse artiesten treden op. Een bezoek is net als andere jaren gratis. In Amsterdam zijn de podia te vinden bij de Westergasfabriek. Bij Haarlem is het feest bij Haarlemmerhout.

Bevrijdingspop in Haarlem - Foto: Archie Backx

4. De geheimen van de eendenkooi in Texel

Op 4 mei geeft de boswachter een rondleiding bij de eendenkooi Spang, de plek waar vroeger eenden werden gevangen. Dit is een vrije inloop en het duurt van 12:30 tot 16:30. Tijdens de wandeling vertelt de kooiker over zijn werk en de natuur.

5. Het Klimduin in Schoorl

Bij de duinen in Schoorl zijn meerdere dingen te doen. Hier kun je wandelen in de bossen, klimmen op de 51 meter hoge duin of het blotevoetenpad opzoeken. 

6. Archeologisch Museum Haarlem

In het Archeologisch Museum in Haarlem leer je over de geschiedenis van de stad. Dit gratis museum is van woensdag tot en met zondag geopend, met uitzondering van Koningsdag en Bevrijdingsdag.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.