Ga naar Content

Provincie verlengt steun aan Bevrijdingspop: Chef'Special en Danny Vera hoofdacts

De provincie Noord-Holland heeft het sponsorcontract met Bevrijdingspop verlengd tot en met de editie van 2027. Jaarlijks ontvangt het Haarlemse festival 40.000 euro. Bevrijdingspop gebruikt het bedrag om verder te verduurzamen. Op 5 mei is de 43ste editie van het oudste en met 150.000 bezoekers grootste bevrijdingsfestival van het land.

Bevrijdingspop 1990 in de Hout. Optreden: Shawn Colvin - Foto: Fotopersbureau De Boer/Noord-Hollands Archief

Zangeres Wende Snijders is dit keer ambassadeur van de vrijheid. Zij wordt met een helikopter naar de diverse festivals gevlogen, waaronder dat van Haarlem. De hoofdact in de Haarlemmerhout is Chef'Special. De Haarlemse band rond leadzanger Joshua Nolet sluit het festival af. Andere trekpleisters zijn onder andere singer-songwriter Danny Vera en Merol.

Mooi weer

Net als in voorgaande jaren hoopt de organisatie vurig op mooi weer volgende week zondag. Om de begroting rond te krijgen, is het gratis evenement voor een deel afhankelijk van de baromzet. Die is logischerwijs hoger als de zon schijnt.

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk gaat op 5 mei in het Provinciehuis in gesprek met  55 jongeren over democratie en vrijheid. Zij krijgen de gelegenheid het festival te volgen vanaf het bordes van het Provinciehuis. Van Dijk vindt het belangrijk Bevrijdingspop op alle mogelijke manieren te steunen: "Dit gratis toegankelijke festival verbindt met muziek en inhoud de boodschap van democratie en vrijheid."

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]