Ga naar Content

Hek rond agressieve zwaan die mensen aanvalt: "Blij dat hij is gekalmeerd"

Een agressieve zwaan die zijn broedende vrouwtje beschermt, jaagt mensen in Heemstede  de stuipen op het lijf. Wie over de stoep langs het nest wandelt, loopt de kans te worden aangevallen. De gemeente heeft nu een hek langs het nest gezet. Ongelukken zijn vooralsnog uitgebleven. 

Het is een aandoenlijk gezicht in de bosjes langs de Provinciënlaan: een mannetjeszwaan waakt over zijn broedende vrouwtje. En dat doet hij vol overgave. Pottenkijkers zijn hier niet gewenst. Die trakteert het mannetje op een hoop kabaal en klapperende vleugels. Zelfs nietsvermoedende fietsers en automobilisten laat hij niet met rust. Daardoor ontstonden de laatste dagen gevaarlijke situaties. 

Tekst gaat verder na de video

Agressieve zwaan in Heemstede - NH Nieuws

Doordat de gemeente nu een hek heeft geplaatst, worden voorbijgangers op gepaste afstand gehouden en voelt het zwanenstel zich veilig.

"Ik ben blij dat de gemeente dit heeft gedaan", zegt een vrouw die in de buurt woont. "Want het was de afgelopen dagen echt niet fijn hier. Het beestje was op van de zenuwen. Er was echt paniek als er weer eens iemand voorbij kwam. Door het hek wanen ze zich nu veilig en is het mannetje gekalmeerd", aldus de buurtbewoner. 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]