Ga naar Content

Uit raam gegooid 'vuurwapen' Amsterdam-Centrum blijkt nep

Het 'vuurwapen' dat gisteravond in de Sint Antoniesbreestraat in het centrum van Amsterdam werd gevonden, blijkt na politieonderzoek nep te zijn. De aangehouden verdachte zit niet meer vast, maar krijgt psychiatrische hulp.

Foto: AT5-tiplijn 06 511 909 38

De man vertoonde volgens de politie verward gedrag. Vanaf het balkon van zijn woning aan de Sint Antoniesbreestraat zou de man met het wapen hebben gezwaaid en meerdere spullen naar beneden hebben gegooid.

Iemand die dat zag gebeuren belde vervolgens de politie. Toen agenten in de straat aankwamen, zagen ze onder meer het nepwapen liggen.

Psychiatrische hulp

Omdat op dat moment nog niet duidelijk was dat het om een nepwapen ging, werd de straat anderhalf uur lang afgezet en kregen de agenten hulp van de Dienst Speciale Interventies (DSI). Ook werd er een onderhandelaar ingeschakeld om de man op een veilige manier aan te kunnen houden. 

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de man nu is ondergebracht bij de Spoedeisende Psychiatrische Onderzoeksruimte (SPOR). Daar wordt gekeken of de man verder behandeld moet worden.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]