Ga naar Content

Natasja heeft een bijzondere droom: een kas maken van oude ramen

Natasja Buis uit Den Helder doet een wel heel bijzondere oproep bij radioprogramma NH Helpt: ze is op zoek naar oude ramen, met kozijn en al. Niet omdat die van haar huis aan vervanging toe zijn, maar omdat ze een kas wil bouwen met allemaal verschillende oude ramen. "Het is een droom van mij."

Foto: Pinterest

Het is de bedoeling dat de kas in haar tuin komt te staan, maar genoeg ramen heeft Natasja nog lang niet. "Er is niet makkelijk aan te komen, kwam ik achter. Ik heb er inmiddels een stuk of tien." Het is een flink project. Want zelfs als Natasja genoeg ramen bij elkaar heeft gesprokkeld, wordt het één grote puzzel om alles in elkaar te passen.

In totaal heeft Natasja een stuk of honderd ramen nodig. Meer dan tien euro per raam wil Natasja eigenlijk niet betalen, anders wordt het wel een erg dure aangelegenheid. Daarom staat ze open voor ruil. "Bijvoorbeeld tegen plantjes, maar ik maak ook mijn eigen limonade." 

"Ik vind het leuk om mensen te laten zien dat je ook gewoon uit je eigen tuin kan leven"

Natasja

In haar toekomstige kas hoopt Natasja vooral groenten te verbouwen. "Zoals bijzondere tomaten, pepers en kruiden." Natasja houdt namelijk heel erg van koken. In haar kas wil ze bovendien alles biologisch gaan kweken. "Ik vind het leuk om mensen te laten zien dat je ook gewoon uit je eigen tuin kan leven."

Met een beetje geluk staat de kas van de zomer in Natasja haar tuin. 

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug.