Ga naar Content

Kleurrijk bloemencorso onderweg naar Noord-Holland, NH is er later vandaag bij

Het jaarlijkse kleurrijke bloemencorso is weer onderweg naar Noord-Holland. De versierde praalwagens rijden vanuit Noordwijk via Heemstede richting de eindhalte in Haarlem.

Een van de praalwagens van het bloemencorso in 2022 - Foto: @JTenowie

Deze 77e editie van de optocht begint om 9.00 uur op het Noordwijkse Rotonde Picképlein en gaat dan over de Koningin Wilhelminaboulevard. De wagens rijden vervolgens via Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom, Bennebroek en Heemstede naar Haarlem. De route is 42 kilometer lang.

De optocht eindigt op de Haarlemse Turfmarkt. Vervolgens zullen de praalwagens worden opgesteld op de Gedempte Oude Gracht en in de Nassaulaan. De wagens zijn daar nog tot morgenmiddag te bewonderen. Rond 17.00 uur rijden de praalwagens weer de binnenstad van Haarlem uit en is de weg weer toegankelijk voor verkeer.

Kijk live mee naar het Bloemencorso

Vanaf 17.10 uur zendt NH op televisie een special uit over het bloemencorso. Rond 18.00 uur komt de stoet in Bennebroek de provincie binnen. Om 19.45 uur is NH live bij de optocht in Heemstede. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.