Ga naar Content

Reizigers kunnen 20 euro reistegoed verdienen door nieuwe OV-pas te testen

OVpay - Foto: RPO

De OV-chipkaart krijgt een opvolger: de OV-pas. Daarvoor is de Almeerse busmaatschappij allGo op zoek naar reizigers die het gebruik ervan willen testen. Deelnemers worden gevraagd naar hun ervaringen met de pas. De proef start naar verwachting op 29 april.

Afgelopen juni werd OVpay, waarbij je incheckt met je betaalpas, in het hele land beschikbaar. Daar komt nu de OV-pas bij.

De OV-chipkaart, die sinds 2009 geleidelijk de strippenkaart verving, is binnenkort verleden tijd.

Proef in Almere

Voordat heel Nederland gebruik kan maken van de OV-pas, begint allGo met een proef in Almere.

Een groep van maximaal honderd mensen kan als eerste testen of het bestellen en het gebruiken van een OV-pas ‘soepel en simpel’ verloopt.

Opwaarderen

De OV-pas onderscheidt zich van de OV-chipkaart door de OVpay app. Daar is reisinformatie te vinden, maar reizigers kunnen er ook zien hoeveel saldo er op de pas staat, en het eventueel opwaarderen.

Om dit te doen met een OV-chipkaart moet je nog naar een automaat op het station. Net als bij de OV-chipkaart kun je straks ook met de OV-pas reizen met kortingen en abonnementen.

Gratis reistegoed

De OV-pas is verkrijgbaar via allGo en kost 6 euro. Net als de chipkaart is hij vijf jaar geldig. Deelnemers die hun ervaringen delen ontvangen een reistegoed van 20 euro.

Later dit jaar verschijnt ook een digitale OV-pas, die zal 3 euro kosten.

Dit verhaal is gemaakt door Lotte Schmidt. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.