Ga naar Content

Wisselvallig weekend: mix van buien, wind en af en toe zon

"Het houdt niet over", zegt weerman Jan Visser bij NH Radio. Dikke kans dat als je nu naar buiten kijkt, het flink aan het plenzen is. In de provincie is vannacht maar liefst zes tot tien millimeter gevallen. 

Foto: Sjef Kenniphaas

Na een natte nacht houdt de regen vanochtend aan. "Niet dat het constant zal regenen." Maar er is wel veel bewolking en er komen regelmatig buien over, aldus weerman Visser. Vanmiddag kan de zon zich even laten zien. Het wordt vandaag niet warmer dan tien graden. De wind komt uit het noordwesten, boven de provincie waait het vrij krachtig. Boven het IJsselmeer zelfs krachtig tot hard met windkracht zes tot zeven.

Mix

Wie had gehoopt op een lenteachtig weekend kan het schudden. Zaterdag kunnen er nog flink wat buien overkomen en de temperaturen lopen niet verder op dan tien graden. Toch zal ook de zon zich af en toe kunnen laten zien. De wind komt uit het noordwesten en zal matig tot krachtig zijn met windkracht vijf tot zes.

Zondag zal de wind meer vanuit het noordoosten komen en het wordt iets droger. Er is ook meer kans op zon bij tien tot elf graden. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.