Ga naar Content
Een politieagent onderzoekt 's nachts buiten een plaats delict, gehurkt met een zaklamp naast een voorwerp op de grond, met geparkeerde auto's en woongebouwen op de achtergrond.
Amsterdam

Twee minderjarigen aangehouden voor verdacht pakketje in Osdorp

19 april 2024, 10.15 uur · Aangepast 19 april 2024, 16.44 uur
Door: AT5 · Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Aan de Reimerswaalstraat in Osdorp heeft de politie vannacht onderzoek gedaan naar een verdacht pakketje wat in een plastic tas werd gevonden op de straat. Er zat mogelijk een explosief in de tas, daar doet de politie nog onderzoek naar. Twee verdachten van 16 en 17 jaar oud zijn aangehouden. 

Rond middernacht zagen agenten de twee jongens op een scooter rijden, één van hen droeg geen helm. Toen de agenten het tweetal staande had gehouden, bleek een van de jongens een vuurwapen op zak te hebben. 

De twee verdachten werden daarop aangehouden. In de buurt van de jongens troffen de agenten ook de plastic tas aan. Toen zij daarin keken zagen ze iets wat op een explosief leek. 

De omgeving werd afgezet en een medewerker van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) deed in een bompak onderzoek. Het pakket werd daarna meegenomen. De twee jongens zitten op het moment nog vast.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]