Ga naar Content

Vaten met mogelijk drugsafval aangetroffen in ondergrondse container in Amsterdam

Handhaving heeft vanmiddag in een ondergrondse container aan de Wilhelmina Druckerstraat in Amsterdam verschillende vaten met mogelijke drugsafval gevonden. Het is de tweede keer in een korte tijd dat er in deze container drugsafval wordt gevonden. 

De vaten werden door de handhaving gevonden nadat er een sterke geur van aceton, een stof die wordt gebruikt bij de productie van amfetamine en xtc en het wassen van cocaïne, werd geroken. De politie doet onderzoek bij de container en naar eventuele milieuschade. Of de vloeistoffen die in de vaten zitten ook echt drugsafval zijn, moet nog worden onderzocht. 

Het is de tweede keer in tien dagen tijd dat er bij de container drugsafval werd gevonden. Op 8 april vonden vuilnismannen ook al vaten. 

De politie vraagt getuigen die iets hebben gezien of gehoord óf die meer weten om zich te melden. Ook aan omwonenden met een videodeurbel of dashcam wordt gevraagd om de beelden te delen. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.