Ga naar Content

Langere treinen van en naar Amsterdam tijdens Koningsdag, geen alcohol toegestaan

Net als vorig jaar gaat de NS tijdens Koningsdag langere treinen inzetten vanwege de verwachte drukte. Ook gelden er een paar extra maatregelen in de trein: op Koningsnacht en -dag mag er geen alcohol worden gedronken.

Foto: Drukte tijdens Koningsdag, met op de achtergrond het Centraal Station

Naar verwachting komen er op de verjaardag van de koning 200.000 mensen naar de stad. Een groot deel van hen komt naar het centrum, maar er zijn ook veel bezoekers die naar een dancefeest op een andere plek in de stad gaan. De NS raadt bezoekers van die laatste categorie aan om goed te kijken naar welk station ze moeten reizen. 

Net als in andere grote steden worden er tijdens Koningsdag langere treinen ingezet om de drukte aan te kunnen. Op andere plekken in het land rijden er op 27 april juist minder treinen.

Treinreizigers moeten zich op Koningsdag ook aan een extra regel houden: vanaf vrijdagavond 26 april 19.00 uur tot zondagochtend 28 april 07.00 uur mag er namelijk geen alcohol gedronken worden. Ook wordt geen alcohol verkocht op de stations. Verder zijn alle bagagekluizen en -depots op CS in die periode gesloten.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]