Ga naar Content

Wisselvallige dag met kans op hagel, stormachtig weer voorspeld op Texel

Na een koude ochtend krabbelen de temperaturen vandaag langzaam op. Het wordt een rustige dag met matige wind vanuit het noordwesten. Hier en daar kan het gaan regenen, maar de zon zal zich ook regelmatig laten zien. Kortom: wisselvallig weer bij een graad of tien.

Foto: Pixabay

Vanavond neemt de bewolking toe, vertelt NH weerman Jan Visser op NH Radio. Aan het eind van de avond en ook vannacht komen er regenbuien over vanuit het noordwesten. 

Morgen begint de dag met wat regen. Later op de dag is er ook kans op hagel. De wind komt uit het westen tot noordwesten. Boven land zal het matig gaan waaien, langs de kust kan de wind krachtig tot hard worden met windkracht zeven. "Bij Texel wordt het enige tijd stormachtig met windstoten tot 80 kilometer per uur", aldus Visser. Het wordt morgen rond tien graden.

Koude kant

Het blijft voorlopig aan de koude kant. Toch ziet het weekend er niet verkeerd uit, aldus Visser. Af en toe zullen er wat regenbuien overkomen. "Maar het oogt allemaal vrij vriendelijk." Zaterdag wordt het rond de tien graden, zondag kan het elf graden worden. Daarna dalen de temperaturen verder, mogelijk zelfs richting het vriespunt.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.