Ga naar Content

Onweer, regen en hagel: vanmiddag code geel

Ondanks dat we de afgelopen week een voorproefje van het voorjaar hebben gehad, gaat het de aankomende dagen weer regenen. En die regen kan aanhouden tot het weekend, met zelfs hier en daar wat onweer. Vanmiddag geeft het KMNI code geel af in onze provincie, behalve op Texel. 

Foto: Sjef Kenniphaas

Met name in het westen van de provincie zijn er vandaag de hele dag buien, vertelt weerman Jan Visser op NH Radio. "Het kan zelfs nog gaan hagelen of onweren vandaag", aldus Visser. Het wordt niet warmer dan zo'n tien graden met aan zee een krachtige wind.

Regen tot aan het weekend

Aankomende nacht zal de temperatuur zakken tot 2 à 3 graden, met kans op wat vorst aan de grond. Morgenochtend en middag lijkt het droog te blijven en met wat geluk breekt ook het zonnetje even door. De temperatuur kan oplopen tot zo'n 11 graden. 's Avonds neemt de kans op regen weer flink toe.

En die regen zet door tot in het weekend, voorspelt Visser. Dan zal het niet warmer worden dan 10 graden. Volgende week lijkt de regen plaats te maken voor wat zon. "Richting Koningsdag zal de temperatuur wat oplopen", sluit Visser af.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.