Ga naar Content

Gast-imam Blauwe Moskee onder vuur na antisemitische teksten

Ayoub Elmansouri, een gast-imam van de Blauwe Moskee, is onder vuur komen te liggen na antisemitische teksten in een video die hij op Instagram plaatste. In De Telegraaf spreekt onder meer burgemeester Halsema haar afschuw uit. De moskee zegt in de krant dat ze in gesprek willen met de voorganger.

Foto: AT5 / Luuk Koenen

Elmansouri (57 duizend volgers op Instagram) plaatste een video door waarin de kijker wordt aangespoord om Joden te haten. "Allah vervloekt hen volop, is dat soms een teken van liefde geworden?"

Datzelfde geldt voor iedereen die Allah beledigt door geen moslim te zijn, stelt Elmansouri. "Als iemand mij of jouw moeder zou uitschelden, dan haat je hem. Laat staan iemand die Allah beledigt door Hem niet te aanbidden en door niet in Zijn profeten te geloven. We haten eenieder die niet gelooft in Allah en in Mohammed."

Reacties

Tegenover de krant noemt het bestuur van de Blauwe Moskee de uitspraken zorgwekkend. Het bestuur benadrukt dat de moskee 'nooit achter Jodenhaat zal staan'. Elmansouri laat weten dat hij de video inmiddels heeft verwijderd.

Ook burgemeester Halsema heeft gereageerd op de uitspraken. "Dit soort antisemitisme is verwerpelijk en onacceptabel", citeert de krant haar.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]