Ga naar Content

Gemeente sluit illegaal hotel op Prinsengracht

De gemeente heeft vandaag een illegaal hotel op de Prinsengracht voor minimaal drie maanden gesloten. In het brandgevaarlijke pand werden ongeveer 32 slaapplaatsen, verdeeld over acht logiesverblijven illegaal aan toeristen verhuurd. In het pand stond niemand ingeschreven.

Foto: AT5

Het hotel werd vandaag door handhavers samen met de politie en brandweer betreden en gesloten. "De eigenaar had geen vergunning om slaapplaatsen aan toeristen te verhuren. Ook voldeed het pand niet aan de brandveiligheidseisen", aldus wethouder Zita Pels. Zo was er geen brandmeldinstallatie aanwezig en ontbraken er rookmelders en brandblussers. Daarnaast waren er geen veilige vluchtroutes in het hotel. 

Het pand werd na de sluiting van andere sloten voorzien. De eigenaar krijgt pas weer toegang tot het pand als hij 'een gedegen plan van aanpak aan de gemeente voorlegt'. "En er voldoende vertrouwen is dat het pand rechtmatig gebruikt gaat worden", aldus Pels.

Voor de toeristen die in het pand aanwezig waren, heeft de eigenaar ander verblijf moeten regelen. De man krijgt door de gemeente meerdere hoge boetes opgelegd. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]