Ga naar Content

Nog geen einde aan hondenweer: flinke wind, hagel en onweer

Na een natgeregende, onstuimige maandag ziet het er vandaag niet veel beter uit. Gelukkig ziet het er morgen iets minder nat uit en neemt ook de wind in de loop van de dag af.

Storm in Egmond aan Zee - Foto: Sjef Kenniphaas

De dag is onstuimig begonnen, vertelt NH-weerman Jan Visser. "Zeker aan de kust waait het hard tot stormachtig met windkracht 7 tot 8 uit het noordwesten."

Boven land waait de wind krachtig. In de loop van de ochtend neemt de wind af, ook hebben we geleidelijk minder last van de harde windstoten. Het wordt zo'n 10 tot 11 graden.

Iets meer zon

Ook regent het nog flink boven de provincie, die buien gaan soms gepaard met regen of onweer. Dat natte weer houdt niet de hele dag aan. "Het wordt in de loop van de dag gelukkig wat minder", aldus Visser. "Dan wordt het droger met iets meer zon."

Hoewel de zon zich morgen af en toe laat zien, zijn er verspreid over de dag nog wat buien. Die kunnen worden afgewisseld door hagel en onweer.

Nog steeds onstuimig

Het wordt morgen 10 tot 11 graden, maar de noordwestenwind waait minder hard dan vandaag. Die waait boven land matig en aan de kust vrij krachtig. In de loop van woensdag neemt de wind in kracht af.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.