Ga naar Content

Kinderen met een beperking mogen toeren in Amerikaanse oldtimer van Nick: "Het is gewoon een belevenis"

Lekker toeren in een oude Amerikaanse slee: speciaal voor kinderen met een beperking wordt volgende maand een gratis toertocht georganiseerd met oldtimers, allemaal made in the USA. Volledig belangeloos werken organisatoren Erik, Evelyn en Nick zich een slag in de rondte om het evenement uit de grond te stampen. "Als je ziet hoe gelukkig die kinderen daarvan worden", aldus Erik van der Leek. "Dat is gewoon fantastisch om te zien."

De organisatoren, vanzelfsprekend zelf ook in het bezit van zo'n oude slee, zweren bij de Amerikaanse modellen van weleer. "Het is groot, het maakt een hoop herrie", zegt Van der Leek met een twinkeling in de ogen. "Het is heel anders dan een gewone auto. Het is gewoon een belevenis." Mede-organisator Nick Karsten merkt iedere dag weer wat zijn bolide bij omstanders teweegbrengt. "Heel vaak als ik door de straat rijd en men hoort de motor, dan gaan de duimpjes omhoog."

"We vinden het gewoon leuk om mensen een leuke dag te bezorgen"

Nick Karsten, organisator toertocht

Op de vraag waarom het drietal zoveel moeite doet om de tocht te organiseren, volgt een ongecompliceerd antwoord. "We vinden het gewoon leuk om mensen een mooie dag te bezorgen", aldus Nick. "We zijn thuis allemaal gek van Amerikanen. Ik wil dat ook graag doorgeven aan de volgende generatie."

Eerst nog een grote American Car Meeting

Wie alvast een indruk wil krijgen van de modellen waarmee de toertocht gereden gaat worden, kan komende zondag een kijkje nemen tijdens een grote American Car Meeting, óók in Benningbroek, óók georganiseerd door Erik, Evelyn en Nick. "Gratis entree, gratis parkeren", aldus Erik. "Ook zondag proberen we er een leuke dag van te maken voor iedereen."

De toertocht volgt dan op 26 mei.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]