Ga naar Content

Tientallen vluchten vanaf Schiphol geannuleerd door onstuimig weer

In verband met stevige buien en harde windstoten zijn 45 vluchten die vanmiddag vanaf Schiphol zouden vertrekken geannuleerd. Het KNMI heeft vanaf 13.00 uur code geel afgegeven voor heel Noord-Holland.

KLM-toestel stijgt op vanaf Schiphol - Foto: ANP/Jeffrey Groeneweg

Piloten zouden het vanmiddag op moeten nemen tegen windstoten die op kunnen lopen tot wel 100 kilometer per uur. Ook verwacht het KNMI stevige buien met regen, hagel en onweer.

Schiphol waarschuwde daarom gisteren al dat reizigers rekening moeten houden met geannuleerde vluchten en vertraging. "Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft vandaag een beperkte baancapaciteit voor Schiphol afgegeven", laat een woordvoerder van KLM weten.

Niet naar Tel Aviv

Niet alleen het weer zorgt voor geannuleerde vluchten. Vanwege de opgelopen spanningen tussen Israël en Iran heeft KLM ook vandaag alle vluchten van en naar Tel Aviv geannuleerd.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zondag het reisadvies voor heel Israël aangepast naar de kleurcode rood. Dat betekent dat alle reizen naar het land worden afgeraden. "Uit voorzorg vliegen we ook niet over Iran en Israël", laat de woordvoerder weten. 

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]