Ga naar Content

Voelen, ruiken en proeven tijdens drukbezocht Dagje bij de Boer in Midwoud

Het pad staat de hele dag vol met fietsen en ook het weiland dat dienst doet als parkeerplaats, is constant goed gevuld. De familie Druif uit Midwoud geniet volop van hun eerste deelname aan het Dagje bij de Boer. Bedoeld om op een speelse manier meer bewustwording te creëren voor het boerderijleven. "Normaal rijden mensen altijd voorbij, nu kunnen we ze laten zien wat we doen."

Een dagje bij de boer bij de familie Druif in Midwoud - Foto: NH Media / Michiel Baas

Terwijl een boertje in spe bij binnenkomst in de stal met succes een koe probeert te aaien, wordt even verderop een limonadekoe gemolken. Verderop in de stal wordt aan geïnteresseerden uitleg gegeven over de melkrobot, terwijl in standjes kaas en worst aan de man wordt gebracht. Er is een quiz, kinderen wordt geschminkt en spelen verschillende spelletjes. Voelen, ruiken en proeven van het boerderijleven in Midwoud.

40 vrienden en familieleden

Verschillende boerderijen in West-Friesland openden vandaag de deuren en verwelkomden samen duizenden bezoekers. Een mooie gelegenheid om te laten zien wat er zoal op het boerenerf gebeurt. De familie Druif uit Midwoud heeft een bedrijf met 125 koeien. Zij beleven met deelname aan deze dag een primeur. Zo'n 40 vrienden en familieleden helpen Arnold en Simone Druif bij de organisatie van deze dag. "Nog best een klus", zegt Simone. 

"We zouden eigenlijk vier jaar geleden al meedoen, maar toen werd het afgeblazen vanwege corona. Daarna waren we aan het verbouwen en nu kon het. Het is een leuke manier om mensen je bedrijf te laten zien. Hoe werkt het met de koeien, met de melkrobot, waar komt kaas verdaan? Er zijn nog wel eens negatieve verhalen over boeren, terwijl wij juist zeggen: kom maar kijken."

Vlnr: Simone, Arnold, Ilse, Niels en Meike Druif - Foto: NH Media / Michiel Baas

Rick en Nicole Janssen zijn samen met kinderen Colin en Ziva vanuit Tuitjenhorn naar Midwoud gereden. "Dit is superleuk, zeker voor de kinderen. Vorig jaar waren we op een boerderij in Spierdijk. Wij vinden het belangrijk om onze kinderen mee te geven waar eten en drinken vandaan kom. Hoe het tot stand komt. Dat leren ze zo op een speelse manier. We zijn lekker buiten, het is mooi weer, het is gezellig en er is van alles te doen. Een mooie dag."

Want druk is het, ziet ook Simone. Ze geeft educatielessen op de boerderij en is ook docent op de plaatselijke basisschool. "Mensen uit het dorp rijden normaal gesproken voorbij en nu komen ze langs. Zo kunnen we ze laten zien wat we doen. Ik heb de halve school al voorbij zien komen, heel leuk om te zien."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]