Ga naar Content

Overvaller die zich voordeed als pakketbezorger krijgt 5 jaar cel

Een 57-jarige man moet 5 jaar de cel in voor een gewelddadige woningoverval die hij in december in de flat Huigenbos in Zuidoost pleegde. De man deed zich voor als pakketbezorger en sloot de 71-jarige bewoner urenlang op in haar eigen huis.

Foto: Stefan Roode / Inter Visual Studios

De man belde aan het begin van de middag, samen met twee andere overvallers, aan bij de woning van de oudere vrouw. Toen de bewoonster haar voordeur opendeed, werd ze door de overvaller naar de grond gegooid en bedreigd met een mes.

Hele middag

Ook dreigde de man de hond van de vrouw dood te steken. De rechtbank noemt het 'schokkend' dat hij het huisdier gebruikte om het slachtoffer tot meewerken te dwingen.

De overvaller tapete daarna de polsen en de enkels van de vrouw vast en sleepte haar naar de keuken van de woning. De overvallers bleven de rest van de middag in het huis. Om 19.30 uur, een uur nadat de daders vertrokken waren, waarschuwde het slachtoffer de politie. 

Straf

De rechter rekent het de man zwaar aan dat hij met de oudere vrouw een kwetsbaar slachtoffer uitkoos. Naast de celstraf van vijf jaar moet de man ook een bedrag van 48,42 euro aan materiële schade en 5.000 euro aan immateriële schade betalen.

Of en wanneer de andere overvallers berecht worden, wordt uit het vonnis niet duidelijk.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]