Ga naar Content

Twee mensen naar het ziekenhuis door grote brand in Haarlem, hond omgekomen

Er heeft een grote brand gewoed in een portiekflat aan de P.C. Boutenstraat in Haarlem. Twee mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, een hond heeft de brand niet overleefd. De brand is inmiddels onder controle. De buren raken ondertussen wel ongerust, omdat voor de tweede keer in korte tijd een brand woedt in dit appartementencomplex. 

Grote brand Haarlem - Foto: Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

Rond kwart voor twee kreeg de brandweer een melding van een brand in een portiekflat. Een bewoner is door de politie van het balkon gered. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio was de brand snel onder controle, maar kwam er erg veel rook vrij.

Hond gestorven

Twee mensen zijn afgevoerd naar het ziekenhuis nadat ze rook hebben ingeademd. Een hond heeft de brand, ondanks een reanimatiepoging door de brandweer, niet overleefd.

De bewoners van de portiek kunnen vanavond waarschijnlijk niet terug naar huis. Voor hen wordt onderdak gezocht. Op dit moment wordt er nog nageblust en daarna start een onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Overlastveroorzaker

Omwonenden maken zich al langer zorgen over een man, die betrokken zou zijn geweest bij de brand. Hij veroorzaakt veel overlast en zou eerder brand ook al een brand aangestoken hebben. 

Brand P.C. Boutenstraat Haarlem - Inter Visual

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.