Ga naar Content

64-jarige Anita traint zich na veel ziekenhuisbezoeken suf voor NK Bodybuilden

De Zaanse bodybuilder Anita van Westrop wil op haar 64e nog een mooi kunstje flikken. Het NK Bodybuilden komt eraan en daar wil ze bij zijn. Ze won in het verleden genoeg prijzen, maar deze zou wel erg mooi staan in de prijzenkast. Vooral omdat ze de afgelopen jaren meer ziekenhuizen van binnen heeft gezien dan haar lief is. "Mensen verklaren me helemaal voor gek, dat ik dit doe."

Na vijf jaar tegenslag gaat Anita (64) op voor het NK Bodybuilden - NH Nieuws

Hartinfarcten, herseninfarcten, reuma, long covid... 'noem het op en ik heb het gehad', lacht Anita met galgenhumor. Ze lacht sowieso vaak tijdens het draaien van de NH-reportage. De 64-jarige bodybuilder heeft vijf jaar met allerlei tegenslagen te maken gehad, maar daar valt nu niks meer van te merken. Met een enorm vertoon van kracht gaat ze het ene na het andere toestel af van sportschool GymOne aan de Martin Luther Kingweg in Zaandam.  

"Het gaat flink tekeer, ja", zegt ze na afloop van haar training lachend. Dan, serieuzer: "Het is een zware sport die wordt onderschat, vind ik. Je moet hier elke dag mee bezig zijn. Je kan wel een dag rusten – dat is geen probleem – maar wil je progressie boeken dan moet je het uiterste uit jezelf halen. Dat is wat ik probeer te doen."

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: NH

Anita heeft op 28 april eerst een voorronde en als ze die doorkomt, staat ze gelijk die dag al op het NK. "Ik wil het gewoon en ik heb het gevoel dat het gaat lukken. Zoals ik me nu voel, zoals ik nu train met een goed team om me heen... Ik ben dan wel 64, maar zo goed heb ik me nog nooit gevoeld."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]