Ga naar Content

20 auto's en motoren in beslag genomen bij bedrijven in Hoofddorp, twee Amstelveners vast

In een onderzoek naar mogelijke witwaspraktijken zijn eerder deze week in Hoofddorp twintig auto's in beslag genomen. De politie heeft twee Amstelveners opgepakt. 

Auto's in beslag genomen bij doorzoeking bedrijfspanden in Hoofddorp - Foto: Politie Haarlemmermeer

Aanleiding voor het bezoek aan de bedrijfspanden aan de Smaragdlaan en de Parellaan was een integrale controle in 2021. Het onderzoek dat daaruit voortvloeide, leidde tot de zogenoemde 'actiedag' van afgelopen dinsdag op het Hoofddorpse bedrijventerrein. Twee panden werden met speurhonden binnenstebuiten gekeerd. 

Behalve tientallen auto's werden ook tal van andere waardevolle goederen meegenomen voor onderzoek. De Amstelveners - een man (49) en een vrouw (50) - moeten zich morgen voor de rechter-commissaris verantwoorden. Die zal besluiten of de twee langer in voorarrest blijven.

Ferrari

Ook vorig jaar werd aan de Smaragdlaan al een auto in beslag genomen in een onderzoek naar ondermijnende criminaliteit. Dat betrof een Ferrari 488 met een waarde van ruim drie ton. 

Tekst gaat door onder de post

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Of de deze week afgepakte bolides in dezelfde categorie vallen, is niet bekend. Op foto's die tijdens de inval door de politie zijn gemaakt, zijn ruime personenauto's in een showroom te zien. Ook is te zien dat er een motor wordt afgevoerd.

Blokker

Eerder deze week werden bij een autobedrijf in Blokker (West-Friesland) ook vier auto's in beslag genomen. Dat ging onder meer om een Ferrari, Lamborghini en Mercedes.

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]