Ga naar Content

Uitmuntende synchroonzwemtweeling De Brouwer uit Hoofddorp kan niet zonder elkaar

Noortje en Bregje de Brouwer zijn onafscheidelijk van elkaar. Zes dagen per week trainen de zusjes uit Hoofddorp samen en bestormen ze de top van het synchroonzwemmen. Op het afgelopen WK veroverden ze zilver en ook deze zomer willen ze shinen in het olympische water van Parijs. 

De hechte band van de synchroonzwemtweeling Noortje en Bregje de Brouwer - NH Nieuws

"Dit is een herinnering waar we alles voor hebben gedaan", vertelt Bregje de Brouwer over de zilveren plak die zij en haar tweelingzus Noortje kregen na de historische prestatie begin februari in Doha. "Ik denk dat onze mond niet wijder open kon, zo blij waren we toen we hoorden dat we nummer twee van het WK waren."

"We hebben elkaar nodig en dat is nu bevestigd", aldus Noortje de Brouwer over de intieme band tussen het duo. "Er zijn inderdaad veel tweelingen in onze sport, vooral internationaal. We kunnen gewoon heel goed tegen elkaar zeggen wat we denken en we kennen elkaars mindset."

Deze zomer zijn de zusjes uit Hoofddorp op de Olympische Spelen in Parijs en daar hopen ze uiteraard weer in de prijzen te vallen. Alleen zeggen ze dat het liefst niet hardop. "Niet omdat we er niet in geloven, maar we houden het liever voor ons zelf."

De Olympische Spelen lopen van vrijdag 26 juli t/m zondag 11 augustus. Waarbij het synchroonzwemmen start op maandag 5 augustus.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52