Ga naar Content

Is deze zonnige dag een voorbode voor de start van de lente?

De zon schijnt vandaag heerlijk en ondanks de bewolking en lichte neerslag, lijkt het erop dat we ons - in ieder geval tot het weekend - toch echt een beetje in de lente kunnen wanen. 

Bewolking boven het strand van IJmuiden - Foto: Sjef Kenniphaas

Na een stormachtige dinsdag waait de wind vandaag matig uit het zuid tot zuidwesten, vertelt NH-weerman Jan Visser. Langs de kust waait het nog wel vrij krachtig en vanavond neemt ook boven land de wind iets toe in kracht. "Maar dat valt allemaal wel mee", aldus de weerman.

Visser voorspelt 'een mooie dag'. De zon laat zich vandaag veel zien en het kan 13 tot 14 graden worden. Laat op de avond wordt het wel weer meer bewolkt, en er kunnen - ook 's nachts - wat buien vallen.

Lentetemperaturen

Die bewolking zet ook morgen door, ook kan er zo nu en dan lichte regen of motregen vallen. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten en het wordt net als vandaag zo'n 13 tot 14 graden. 

Vrijdag blijft het waarschijnlijk droog en het wordt met 16 tot 17 graden wel een stukje warmer. De zon schijnt af en toe om het lenteplaatje compleet te maken.

Iets frisser

Het weekend begint waarschijnlijk droog, volgens Visser is de kans op regen zaterdag niet groot. De temperatuur kan dan oplopen tot 17 tot 18 graden, maar in de Noordkop en aan de kust wordt het vanwege de zuidwestenwind wel iets frisser.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.