Ga naar Content

Mysterie in Akersloot: hoe kan een enorm kunstwerk zomaar verdwijnen?

Een net geplaatst gigantisch kunstwerk in Akersloot is in de nacht van zes op zeven april op miraculeuze wijze verdwenen. Het gaat om een 17 meter lange creatie, genaamd Contemplatorium en stond in gebied De Hoorne. "Geen idee waar het werk gebleven is", zegt politie Noord-Holland tegen Bureau NH.

Het verdwenen kunstwerk Contemplatorium werd ruim een week na plaatsing gestolen - Foto: Gemeente Castricum

Het werk staat er pas sinds 28 maart , toen werd het groots onthuld door wethouder Brouwer. "Klim, bewandel en neem vooral plaats", werd toen over het werk gezegd. Het object van kunstenaar Rob Sweere is vooral bedoeld om op te klimmen en klauteren en op die manier te beleven hoe objecten in het landschap passen.

Energieën en symbolen

"Het is een plek voor onbekende rituelen. Je wordt uitgenodigd om het kunstwerk te betreden. Door je in het Contemplatorium te begeven, kom je in contact met energieën en symbolen van alle tijden."

Tekst gaat door onder de foto.

Omschrijving bij het verdwenen kunstwerk - Foto:

Het zou sowieso slechts tot november blijven staan. Echter is het werk nu al eerder door iemand - of meerderen - meegenomen. Volgens de aangifte is dat gebeurd tussen zes april 20.00 en zeven april 08.00 uur.

"We zijn op zoek naar getuigen die weten wat er met dit 17-meter lange kunstwerk is gebeurd", zegt een woordvoerder van de politie.

Meer in Bureau NH

Politie Noord-Holland doet morgen in de uitzending van Bureau NH een uitgebreidere oproep Maar iedereen die al meer informatie heeft, kan bij de politie terecht via onderstaande kanalen.

Weet jij iets over deze verdwijning?

Bel met de politie 0800-6070.  

Anoniem kan dat via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. 

Uitzending Bureau NH

De uitzending van Bureau NH is morgen om 17.10 op tv te zien.