Ga naar Content

Verdriet om vermoorde dakloze Carlos: "Heel triest"

Buurtbewoners hebben bij een supermarkt aan de Cornelis Vermuydenstraat in het centrum met bloemen en briefjes een kleine herdenkingsplek ingericht voor Carlos Luege Gonzalez. Het lichaam van Carlos werd ruim twee weken geleden gevonden in de Amstel en de politie gaat uit van een misdrijf. 

De klanten van de supermarkt herinneren hem als een bescheiden man. De dakloze Spanjaard zat weliswaar op een kleedje bij de supermarkt, maar hij vroeg nooit hinderlijk om geld. "Hij viel op omdat hij zo bescheiden was", vertelt een buurtbewoner. "En nooit zijn hand uitstak enzo. Maar hij nam wel geld aan natuurlijk."

"Hij viel op omdat hij zo bescheiden was"

Buurtbewoner

Carlos sliep vaak onder de Torontobrug, een stuk verderop. Zijn lichaam werd even verderop, bij het Amstel Hotel, door de politie uit het water gehaald. De recherche is een groot onderzoek gestart en zoekt degene die hem om het leven heeft gebracht. "Ik kan daar niet bij. Dat iemand zoiets doet. Een schande is dat", vertelt een man die hem goed kende.  

Speculaties

Over de doodsoorzaak zijn veel speculaties. Bij de supermarkt is een geïmproviseerd condoleanceregister te zien. Op een van de briefjes heeft iemand geschreven dat Carlos in zijn slaap doodgestoken zou zijn. De politie wil tegenover AT5 niets kwijt over de precieze doodsoorzaak. Dat zou het onderzoek namelijk in gevaar kunnen brengen, omdat het iets is dat naast de politie alleen de dader zou moeten weten. 

"Op zo'n hardvochtige manier een einde aan het leven van iemand te maken van iemand die het al zo moeilijk heeft, is heel triest", vindt een andere buurtbewoner. Duidelijk is dat de politie de zaak zeer serieus neemt. Er is een matrixbord met een getuigenoproep geplaatst, agenten spraken met buurtbewoners in de avond en duikers deden vorige week onderzoek in het water bij de Torontobrug. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]